Even voorstellen: Lars Onclin, werkvoorbereider/calculator

Mijn naam is Lars Onclin, ik ben 23 jaar oud en geboren en getogen in Leeuwarden. Ik ben sinds 1 juni 2024 in dienst bij P. de Vries Installatietechniek als werkvoorbereider en calculator voor de renovatieprojecten van de woningbouw in Friesland en Groningen. De aanstelling is gekomen na een periode van detachering. Deze combinatiefunctie zorgt voor veel afwisseling. Ik ben op pad voor woningopnames of ik zit op kantoor in Leeuwarden of Groningen. Daarnaast studeer ik ook nog, ik doe de opleiding werkvoorbereider W – niveau 4. P. de Vries geeft medewerkers de ruimte om zich verder te ontwikkelen en dat spreekt mij erg aan.

De woningopnames doe ik vaak samen met Jeroen van der Geest en er is ook altijd een aannemer bij van het project. Ik leer alle betrokken partijen steeds beter kennen en we raken steeds beter op elkaar ingespeeld. Samen een mooi resultaat neerzetten, dat is altijd mijn einddoel. Als werkvoorbereider heb je veel contact met de monteurs. Het is een grote uitdaging om er samen voor te zorgen dat alles goed loopt op de bouw. Ik spar ook veel met projectleiders en collega-werkvoorbereiders. Het is fijn dat je altijd mensen hebt die je kunnen helpen en waar je op terug kan vallen. In beide functies is samenwerken en goede communicatie erg belangrijk.

P. de Vries Installatietechniek was voor mij niet onbekend. Ik heb bijna 5 jaar bij een installatiegroothandel gewerkt en daar zag ik ook regelmatig monteurs van P. de Vries Installatietechniek. Deze baan heeft ook raakvlakken met mijn huidige baan, denk aan de contacten die ik daar heb opgedaan. Ik vind het fijn dat het een familiebedrijf is. De lijnen zijn kort, er wordt goed gecommuniceerd en ontwikkelingen worden gedeeld.

Een hobby die ik deel met veel collega’s is ons mooie Cambuur. Ik bezoek al jaren, samen met vrienden, de uit- en thuiswedstrijden. Mijn collega’s verklaren mij soms voor gek maar dit brengt altijd leuke gesprekken met zich mee. ‘Waar gaat de reis dit weekend heen Lars? Naar Maastricht?’ Ik ben ook enorm fan van Bruce Springsteen. Ik heb mijn eerste concert bezocht, samen met mijn ouders, toen ik 10 jaar oud was. Dit jaar heb ik 2 concerten bezocht met mijn vader die ook groot fan is van The Boss.